Esteetömyyden edelläkävijä

Esekon tarina

Pojasta polvi paranee

Isoisäni oli karjalainen, vaimonsa Parkanosta löytänyt mies. Perustivat yhdessä maatilan Parkanoon, joka on edelleen toiminnassa. Isoisäni oli paitsi maatilan isäntä, myös aikamoinen keksijä. Olihan tuolloin pulaa kaikesta ja maatilallisen piti olla luova pärjätäkseen sodan jälkeen maaseudulla. Ei ollut sellaista asiaa mitä isoisä ei ratkaissut jollain konstikkaalla tavalla. Näin syntyi aina jotain toimivaa ja hauskaa ihmeteltävää. Isoisäni oli myös puutöiden ja metsätöiden taitaja, omalta sahalta saatiin tarpeet useampaankin mökkiin.

1952 syntyi tälle maatilalle isäni, elämä maatilalla antoi avaimet luovuudelle ja niin kuin sanotaan ”pojasta polvi paranee”. Isästäni kasvoi nopeasti kirvesmies ja puutöiden ammattilainen, jolta ei ikinä konstit ole loppuneet. Isäni löysi elämänsä rakkauden Pohjanmaalta ja rakensivat tietysti omista puista talonsa Ylöjärvelle. Tarvittiinhan kasvavalle Tampereelle tosi osaajia.

"Parhaat ideat syntyivät pankolla."

Tulen mielelläni puhumaan esteettömyydestä

Pyydä minut puhumaan ja lisäämään tietoa esteettömyydestä suunnitelmien tueksi. Innosta tiimiäsi tai koko organisaatiotasi ymmärtämään esteettömän ja saavutettavan ympäristön merkitys. Tarinani ja oman kokemukseni kautta lupaan lisätä, että suunnittelun arvo nousee uudelle merkityksekkäämmälle tasolle.

Valikko